Väriviivain ja aurinkolasit

Elävästi palasi oma lapsuudenkouluaika mieleeni kävellessäni ja rukoillessani Oinaantiellä Vapunpäivänä kauniissa auringon paisteessa.Koulussa opettaja jakoi aina valvontaluokan oppilaille viivaimen japyyhekumin sekä lyijykynän. No, mitäs erikoista sinustaSepe siinä sitten oli, kysyt ehkä ja pidät minua jo ihanhöperönä eläkeukkona?  Katsos, eikynässä eikä kumissa, mutta siinä viivaimessa, seviivain kun oli ylemmillä luokilla ollessani, muistelen näin,VÄRIVIIVAIN (VÄRIVIIVOITIN) Siinä se salaisuus oli.  Kun opettajaa ja oppilastovereitasekä luokkahuonetta ja ikkunasta näkyvää maisemaakatselin väriviivaimen läpi, lopun arvannet …..kaikkinäytti niin kauniilta, erikoiselta,viehättävältä.  Olin päässytväriviivaimen kautta UUTEEN MAAILMAAN. Mutta enhän minä, eikä kukaan oppilastovereistanivoinut kulkea jatkuvasti väriviivain silmien edessä.  Seoli otettava hetken päästä pois ja edessä oli taassama ”harmaa” arkinen ope, oppilaat, luokkahuone jaympäristö.  Olin pudonnut värien muuttamastamaailmasta takaisin arjen HARMAUTEEN , maan kamaralle. Kävellessäni minulle tutulla ”ristiretkellä”, Oinaan baanalla, minulla oli silmilläni elipäässäni TIIMARISTA ostetut vahvuudella varustetutaurinkolasit, joiden yläosa muutti edessäni olevan soratienruskeaksi ja alaosa saman tutun lapsuuteni maantien pinnansinertäväksi.  Nostaessani ja laskiessanipäätä, ympäristö vaihtoi ainaväriään. Välillä otin aurinkolasit poisnenältäni ja katselin kävellessäni edessäolevaa tuttua , harmaata maantietä.  Mutta laittaessani taasnämä ihmeelliset AURINKOLASIT päähäni, KAIKKI MUUTTUI salaman nopeasti. Tuli VÄRIÄ ELÄMÄÄN , olin kuin toisella planeetalla.  Näinpienellä vaivalla sain iloa, MUUTOSTA elämääni.  Ja arvaas lukijani, paljonkotämä ”MAAILMAN MUUTOS” maksoi TIIMARISSA.  Vain vaivaisen yhden euron.  Siellä oli nimittäin minunkäydessäni aurinkolasien tarjousviikko. Ostin lasit jalaitoin ne heti päähäni päästyäni ulosliikkeestä.  Vautsi!  Koko Kemijärven keskustamuuttui silmissäni. Näin sen aivan eri tavalla, erivärisenä ja selkeästi.  Palasin heti takaisin jaostin lisää näitä IHMELASEJA ja edelleen samaanhintaan 1 EURO/KPL. . Tosi halpaa tämä arkisenelämän juhlistaminen vai mitä?  Joten menepäsinäkin Ullan luo ostamaan näitä Tiimarinihmelaseja.

Mutta eihän minun pitänyt kirjoittaa sinulle rakas lukijani vain VÄRIVIIVAIMESTA JA AURINKOLASEISTA vaan TOSI ELÄMÄN MUUTOKSESTATOSI VALLANKUMOUKSESTA, TOISESTA MAAILMASTA, jota koulunväriviivain eikä Tiimarin aurinkolasit anna.  Tosi MUUTOKSEN teki elämässäni JEESUS,  JumalanPoika  pelastaessaan minut Suomenitsenäisyyspäivän aattoiltana 05.12.1968. Kyllä maisemat ovat Sepen elämässä muuttuneetentiseen levottomaan elämääni verrattuna.  Aivanuuden ”Oinaantien” olen saanut JEESUKSELTA , kunHÄN kiskoi minut pois synnin soratieltä taivaan kultatielle,eikä minun tarvitse tällä taivastiellä laittaaväriviivainta eikä aurinkolaseja nenälleni saadaksenielämääni väriä. Taivas antaa elämääni koko värien kirjon.  JEESUS kuollessaanristillä poisti sydämestäni kaiken töryn, mitäsyntielämä oli jo 25 vuoden aikana sinne tuonut.  Ja nytolen saanut jo lähes 40 vuotta käydä ainapäivittäin TAIVAAN TIIMARISTA ILMAISEKSI”värilaseja”.  Ystäväni, JEESUS ei periedes sitä 1;tä euroa, jonka Ulla perii Tiimarintarjousviikolla aurinkolaseista.  JEESUS pelastaa ja muuttaa sinut ILMAISEKSI toiseksi mieheksi ja naiseksi, uudeksipojaksi ja tytöksi, jos sinä vain itse sitähaluat.  Jos elämäsi maistuu ”puulta”, ontylsää, arkista, harmaata, suosittelen; -Mene heti ,tänään Taivaan Tiimariin .  Se on aina auki,”Natt öppet”, kuten sanotaan, joka päiväympäri vuorokauden.  Rukoile JEESUSTA PELASTAMAAN eli muuttamaan sinut. HÄN tekee senmielellään ja ilmaiseksi. Taivaan värien maailmaankutsuu sinua Sepe, jo lähes 5 vuotta eläkkeellä olevakanssamatkaajasi.