Lääkkeitä ihmissuhteisiin

Olin perjantaina 27.06.2008, aamupäivällä Rovaniemen kaupungin Pöykkölän asuntoalueella Vastuupolku 8:ssa. Laatoitin ”Jokke”-vävyni kanssa lapseni Virpin perheen wc:tä. Sähköputkelle oli saatava reikä ”keskelle” kovaa laattaa. Tiesin entuudestaan monia eri tapoja tehdä se. Yritin oikein siistiä sähköputken halkaisijan kokoista ympyrää säätöporanterällä. Eihän se onnistunut, kun laatan lasitettu puoli oli ”timantin” kova, kun taas kääntäpuoli oli pehmeämpää, johon poranteräni upposi helposti. Lisäsin porakoneeseeni hurjasti kierroksia, painoin melko rajusti porakonetta. Terä jo hehkui kuumuudestaan ja niinhän siinä kävi terä paloi ja laatta halkesi, meni rikki, meni pilalle. Harmittihan se minua vähän, kun en ”eka” kerralla onnistunut ja minun piti ottaa käyttöön toinen menetelmä. Tällaista se arkielämä on joskus laatoitustyömaalla. Otin uuden laatan ja aloitin alusta käyttäen vävyni ostamaa lankasahanterää. Johan onnistui ja jälki oli siisti. Olin tyytyväinen tulokseen.

Mutta entäs tämä meidän ihmispoloisten keskinäinen arkityömaa eli yhteiselämä toistemme kanssa. Se, kun ei aina ole niin helppoa, itsestään selvää, että kaikki sujuu hyvin. Tulee noita ”laattarikkoja”, ihmissuhteet menevät pilalle. Yhteiselämä ei toimi arjessa aviopuolisoiden, lasten, sisarusten, naapureiden ja työtovereiden sekä seurakuntalaisten kesken kuten toivoisi. Minkäs menetelmän otan silloin avuksi? Mikä työtapa silloin auttaa? Miten silloin toimin, kyselen itseltäni? Mistä saan apua? Avioerotilastot nousevat hurjasti. Käräjätuomarit hukkuvat riita-asioiden selvittämisiin.

Aika, jossa nyt elämme on ns, ”kovaa aikaa”, josta RAAMATTU sanoo, että ihmiset ovat ylpeitä, kovasydämisiä, kaikin puolin ns. ”vaikeita tapauksia”. Elämme todella haastavaa aikaa. On vaikeaa tulla toimeen kaikkien kanssa, kuten pyhä kirja meitä neuvoo. Sehän nimittäin sanoo, että – mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. Ei auta kovaan, ylpeään, anteeksiantamattomaan, paatuneeseen kanssamatkaajaan, kuten ei laattaankaan se, että painat häntä yhä enemmän alas, lisäät ”pahoja kierroksia” suusi porakoneeseen. Ei totisesti se auta, ei.Itse palat kuten oma säätöporanteränikin ja loppujen lopuksi ”ihmislaatta” särkyy, pirstoutuu ja läheinen ihmissuhteesi on pahasti pilalla. Molemmat osapuolet siitä kärsivät eli maksavat kovan hinnan. Mitäs tehdä silloin?

Kovaan laattaankin saat kauniin, siistin reiän, kun vaihdat työtapaa. Lankasahanterä, jonka ”Jokke” kävi ostamassa, on verraton väline laattatöissä. Sillä reiänteko onnistuu hienosti. Samoin rikkimenneissä ihmissuhteissa, älä vastaa kovaan ihmiseen kovuudella. Häneen tepsii vain rakkautesi, lempeytesi, nöyryytesi. Suostu ottamaan ”niskaasi” lähes, mitä vain jopa perättömiä syytöksiäkin. Jätä asiasi korkeimman taivaallisen tuomarin hoidettavaksi. Jumala varmasti hoitaa asiasi. Se on varmaa, jos mikä. Usko minua. Kokeile edes, kun joudut ”törmäyskurssille”! Varmasti tämä ohje toimii.

Tuhlaa vaikeisiin ihmissuhteisiisi PALJON AIKAA ja RAKKAUTTA. Ole ARMAHTAVAINEN! Ota esimerkkiä Raamatun armahtavasta JUMALASTA, sinua rakastavasta JEESUKSESTA.  Pysähdy ajattelemaan, mitä kaikkea Jeesus pelastajasi teki puolestasi kärsiessään ristinkuoleman sinun ja minun konnuuksien tähden. Lääkettä rikkinäisiin ihmissuhteisiin et saa minkään valtakunnan apteekista. Lääkemääräystä pirstaleiksi menneisiin suhteisiin ei pysty kirjoittamaan kukaan maallinen tohtori. Parhaan ja todella toimivan ”lääkereseptin” kirjoitti JEESUS, taivaallinen ylilääkäri sanoessaan ristiltä – Isä, anna heille anteeksi. … ja toinen ohje- rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi. Pyri pian Jeesus-tohtorin vastaanotolle. Hän auttaa sinua rakas lukijani varmasti. Olen itse kokeillut tätä. Ja ”sokerina pohjalla”. Mökkimme seinällä on taulu. Siinä lukee- rakkaus ei muistele kärsimäänsä pahaa. Sinua lukijani sydämestäni siunaan ja rakastan!

Seppo Kaippio eläke ope Kemijärveltä.

PS: Tuhlaa paljon sanoja: anteeksi ja rakkaus. Käytä näitä sanoja paljon nyt, kun läheisesi elävät! Arkun äärellä nuo kaksi sanaa ovat teeskentelyä, liian myöhään lausuttuja.