Jeesuksen syntymän aikataulu

Oikealla on Jeesuksen syntymän aikataulu. Klikkaa kuvaa ja se avautuu isompana uuteen ikkunaan.

Vasemmalla on ensin Vanhan testamentin kuukaudet kuukausittain 1 – 12, jatkuen vielä toisen vuoden.

Toisena on 1. Aikak. 24 – luku, jossa määrättiin palvelusvuorot (lue 1. Aikakirja 24-luku tästä).

Kolmantena on meidän nykyinen kalenterimme.

VT:n ensimmäinen kuukausi sattuu meidän kalenterissamme maalis – huhtikuulle.

Luukkaan ensimmäisessä luvussa on kerrottu Sakarjasta, hän oli Abian sukua. Abian suvun palvelusvuoro VT:n mukaan on 4 kk:n puolivälistä kuun loppuun. Meidän kalenterissamme kesäkuun puolesta välistä kuun loppuun.

Lue Luukkaan 1. luku ja huomaat kyllä miten tapahtumat etenevät. Johannes Kastaja syntyy pääsiäisenä ja Jeesus, Jumalan Poika, syntyy lehtimajanjuhlan aikaan syksyllä. Luuk. 2:7-8; Hän synnytti pojan, esikoisensa, kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. Sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa laumaansa. Heille ei ollut sijaa majatalossa koska oli lehtimaja- juhlan aika, kaikki majapaikat oli täynnä myös Jerusalemin lä- hellä olevassa Betlehemissä. Paimenetkin oli vielä kedolla, koska oli syksy eikä talvi.

VT:n juhlat olivat Herran julia, Hänen kunniakseen. Huomaa, että syksyn juhla oli lehtimajaNjuhla, siis Jeesus on tämä lehtimaja.

Tulevaisuudessa kaikkien kansojen on tultava Jerusalemiin viettämään lehtimajanjuhlaa, siis viettämään Jeesuksen syntymäpäivää. Tämä on ikuinen juhla.

Meidän perinteinen joulu ei ole Jeesuksen syntymän ajankohta. Meidän perinteemme on ristiriidassa Jumalan sanan kanssa.

Kannattaa aina uskoa kirjoitettua Jumalan sanaa ja ojentautua sen mukaan. Kerran kaikki asetetaan kohdalleen.