Armosta te olette pelastetut!

Onko tuttu teksti ?

Yleisin ongelma meillä kuitenkin on, kun puhutaan pelastuksesta, se, että meidän on vaikea uskoa täysin armosta pelastumiseen, ristinkuoleman riittävyyteen, koska meidän pitäisi saada myös itse vaikuttaa vaikka vain 1:n prosentin verran omaan pelastukseemme, se tuntuisi paremmalta. Jeesuksen sanat, se on täytetty, ovat liian voimakkaat meille, koska meille itselle ei jää mitään tehtävää. Kuitenkin, Jeesus maksoi meistä täyden hinnan Golgatan ristillä ja ansaitsi meille pelastuksen omalla verellään ja tällä teolla jätti meidät täysin armon varaan.

Jos ihmisellä olisi ollut edes pieni mahdollisuus pelastaa itse itsensä, ei Jumala olisi koskaan antanut Poikaansa kuolemaan eikä myöskään armoa. Tässä mielessä armo on myös Jumalan tuomio ihmisestä, koska Hän näki, että ihminen on täysin kykenemätön tekemään mitään itse oman pelastumisensa hyväksi. Jumala ilmaisi asian niin voimakkaasti Jeesuksen kautta, että meillä ei pitäisi olla siihen mitään sanomista. Mutta, koska ihminen on omasta mielestään suurin, viisain ja voimakkain, meidän on erittäin vaikea hyväksyä tämä. Meidän on vaikea nähdä itsemme niin heikkona ja mitättömänä kuin itse asiassa olemme. Eikä Jumala halua olla meidän kanssamme vähittäiskauppias pelastus asiassa, Hän antaa kaiken tai ei mitään. Jumala ei halua, että toinen pää rakennuksesta on kalliolla ja toinen pää hiekalla, meidän omien tekojemme varassa, sillä sellainen rakennus ei kestä. 1Kor. 3:11 sanoo: Muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus!

Kun Kristus huusi: ”Se on täytetty”, sisältyi siihen kaikki meidän syntimme. Ne synnit, jotka tiedämme tehneemme, kuin myös ne, joita emme enää edes muista. Jeesuksen huutoon sisältyy myös synnit, jotka me olemme voittaneet, ja synnit,joita emme ole pystyneet voittamaan. Siihen sisältyi myös synnit, jotka olemme pystyneet tunnustamaan kuin myös synnit, joita emme ole pystyneet tunnustamaan. Sillä kun luemme Raamattua niin se opettaa vanhurskauttamista uskosta eikä tunnustamisesta. Jeesuksen lunastus työhön sisältyvät meidän syntiset ajatuksemme, syntiset sanamme, syntiset tekomme, asenteemme, laiminlyöntimme, kaikki mahdolliset asiat joilla me pystymme ilmaisemaan syntisyyttämme.

Kun Jumala sanoo Raamatussa että: ” kaikki sinun syntisi annetaan anteeksi”, Hän tarkoittaa myös,” kaikki”, eikä meillä ole siihen mitään lisäämistä. Me saamme joka päivä elää ja kulkea tätä elämän tietä täydessä levossa luottaen Jumalan armoon, kiitos ja kunnia siitä Jumalalle ja Jeesukselle Kristukselle aina iankaikkisesti.

Aikoinaan palveli Napoleonin joukoissa nuori poika, joka rikkoi armeijan sääntöjä vastaan. Hänelle langetettiin rikkomuksesta kuolemantuomio. Äiti kuuli asiasta ja meni tapaamaan Napoleonia ja pyysi armoa pojalleen. Napoleon vastasi, että poika ei ole ansainnut armoa. Siihen äiti sanoi, että en ole sitä tullut pyytämäänkään vaan armoa pojalleni. Napoleon ymmärsi asian ja armahti pojan.

Kirjoitteli H.Vaara, Armahdettu syntinen